PFA

Predictive Focus Algorithm (PFA)

Nykyiset haasteet

Laajojen alueiden valvontateknisten ratkaisujen kysynnän kasvaessa PTZ-kamerat tehokkaalla optisella zoomilla ovat kasvattaneet suosiotaan nopeasti. Useimmissa kameroissa on kuitenkin usein seuraavanlaisia puutteita erityisesti zoomattaessa:
 • Epätarkkuus
 • Vapina
 • Hidas tarkennus

 

Nämä ongelmat heikentävät voimakkaasti käyttökokemusta. Aktiivisissa seuranta tilanteissa vain muutaman sekunnin kestävä epäselvä kuva voi riittää aiheuttamaan tärkeän tiedon tai todisteiden menetyksen ja tämä tosiasia tekee monista kameroista riittämättömiä vaativiin aktiivisiin seurantatarpeisiin. Dahua:n PFA -teknologia luotiin ratkaisemaan nämä ongelmat. PFA: n optimoidut zoomausalgoritmit mahdollistavat terävän ja tasaisen kuvan koko zoomaus-prosessin ajan.

 

Epäselvä kuva zoomauksen aikana

 

Hidas tarkennus

Tietoa PFA-tekniikasta

PFA (Predictive Focus Algorithm) on menetelmä tarkan kuvan saavuttamiseksi koko zoomausprosessin ajan. Kun kamera zoomaa, algoritmi vertaa automaattitarkennuksen muunnoskaavaa kohteen etäisyyskäyrään, laskee kohteiden etäisyyksiä ja yhdistää tiedot täsmällisesti kohteen tarkkuuden säätämiseen. Tämä aikaansaa terävän kuvan koko zoomausprosessin aikana. PFA-tekniikka on innovatiivisesti ottanut käyttöön uusia arviointimenetelmiä kohteen etäisyyden, säätösuunnan ja tarkkuuden varmistamiseksi. Tuloksena on joukko pitkälle edistyneitä tarkennusalgoritmeja ja terävä kuva myös zoomauksen aikana.

Vertailu:  PFA PTZ  kamera / tavallinen PTZ kamera

PFA-tekniikan edut

 • Varmistaa selkeyden koko zoomauksen ajan
  Vakauttaa näkymän tilastollisen analyysin avulla, jolloin laite voi säilyttää selkeän kuvan zoomauksessa.
 • Poistaa tärinän zoomauksen aikana
  Reaaliaikainen analyysi ja algoritmilogiikkaan sisäänrakennettu kohteen etäisyyden saumaton säätäminen mahdollistavat nopean ja vakaan siirtymisen eri kohteiden etäisyyksiltä.
 • Lyhentää tarkennusaikaa
  Koska tarkennusalgoritmeja suoritetaan jatkuvasti koko zoomausprosessin ajan, laite on jo lähellä optimaalista tarkennusta zoomin valmistuttua. Zoomauksen jälkeen tarvitaan vain hienoja inkrementaalisia säätöjä vielä tarkemman tarkennuksen varmistamiseksi, mikä lyhentää tarkennusaikaa huomattavasti.

PFA-tekniikka parantaa huomattavasti käyttökokemusta ja lisää tuotteen käyttöarvoa.